Scan

Ultrazvuk

Line3

Šta je Ultrazvuk?

Ultrazvučna terapija je vrsta medicinskog tretmana koja koristi visokofrekventne zvučne talase za lečenje raznih medicinskih stanja. Ova terapija se često koristi za ublažavanje bolova, smanjenje upala, poboljšanje cirkulacije krvi i ubrzavanje procesa zaceljivanja.

Ultrazvučna terapija se često koristi u fizioterapiji za lečenje sportskih povreda, kao i za lečenje hroničnih bolova. Ovaj tretman je bezbolan i neinvazivan, što ga čini popularnom opcijom za lečenje raznih stanja.

Ultrazvučna terapija može takođe da smanji ožiljke i poboljša funkciju mišića i zglobova. Ako tražite efikasnu terapiju za poboljšanje zdravlja,  kontaktirajte nas da saznate više. Naši stručnjaci su tu da Vam pomognu da pronađete najbolje rešenje za Vaše specifične potrebe.

Tokom ultrazvučne terapije, možete očekivati da će Vam biti usmerene visokofrekventne zvučne talase na područje koje se tretira. Ovo može izazvati blago zagrevanje ili vibraciju u području koje se tretira, ali ne bi smelo da bude bolno.

Trajanje ultrazvučne terapije može varirati u zavisnosti od vrste terapije i specifičnih potreba pacijenta, ali obično traje oko 10-15 minuta. Tokom tretmana, možete se opustiti i udobno se smestiti, dok terapeut prilagođava nivo intenziteta ultrazvučnih talasa u skladu sa Vašim potrebama.

Ultrazvučna terapija je neinvazivna i sigurna procedura koja se često koristi u fizioterapiji za ublažavanje bolova i poboljšanje funkcije mišića i zglobova. Obratite se našim stručnjacima da biste saznali više o tome kako ova terapija može pomoći u lečenju Vašeg specifičnog medicinskog stanja.

Kako deluje Ultrazvuk?

Smanjuje bol

Ublažava nelagodnost i napetost mišića

Ubrzava obnavljanje tkiva i smanjenje mišića

Smanjuje otok

Poboljšava lokalnu cirkulaciju

Pomaže u zarastanju mišića i tetiva nakon povreda