6408430

Laserterapija

Line3

Šta je Laserterapija?

Laserska terapija je vrsta medicinskog tretmana koja koristi intenzivnu svetlost visokog intenziteta za lečenje različitih medicinskih stanja. Ova terapija se može koristiti za ublažavanje bola, smanjenje upala, poboljšanje cirkulacije krvi, kao i za obnavljanje oštećenih tkiva.

Laserska terapija se često koristi u fizioterapiji za lečenje sportskih povreda i hroničnih bolova u leđima, ramenima i vratu. Ovaj tretman je bezbolan i neinvazivan, što ga čini popularnom opcijom za lečenje različitih stanja.

Laserska terapija može takođe da poboljša zaceljivanje rana, smanji ožiljke i ojača imuni sistem. Naši stručnjaci su tu da Vam pomognu da pronađete najbolje rešenje za Vaše specifične potrebe.

Tokom laserske terapije, možete očekivati da će Vam biti usmerena intenzivna svetlost na područje koje se tretira. Ovo može izazvati blago peckanje ili zagrevanje u području koje se tretira, ali ne bi smelo da bude bolno. Trajanje laserske terapije može varirati u zavisnosti od vrste terapije i specifičnih potreba pacijenta, ali obično traje oko 10-20 minuta.

Tokom tretmana, možete se opustiti i udobno se smestiti, dok terapeut prilagođava nivo intenziteta laserske svetlosti u skladu sa Vašim potrebama. Laserska terapija je neinvazivna i sigurna procedura koja se često koristi u fizioterapiji za ublažavanje bolova i poboljšanje funkcije mišića i zglobova.

Kako deluje Laserterapija?

Smanjuje bol povećanjem nivoa beta endorfina

Deluje protiv upala smanjenjem nivoa prostaglandina, ubrzavajući povlačenje lokalnih upalnih procesa

Ubrzava deobu ćelija, povećava sintezu kolagena

Omogućava brže uklanjanje produkata upale

Povećana efikasnost tretmana sa ostalim vidovima terapija