Electricity Therapy

Elektroterapija

Line3

Šta je Elektroterapija?

Elektroterapija je medicinski tretman koji koristi električnu struju za ublažavanje bolova i lečenje raznih medicinskih stanja. Ovaj tretman može da bude veoma efikasan za ublažavanje bola i upala, povećanje cirkulacije krvi i smanjenje mišićne napetosti.

Elektroterapija se često koristi u fizioterapiji za lečenje sportskih povreda, kao i za lečenje hroničnih bolova u leđima, ramenima i vratu.

Ova terapija je bezbolna i neinvazivna, što je čini popularnom opcijom za lečenje različitih stanja. Kontaktirajte nas da saznate više o elektroterapiji i kako vam može pomoći u ublažavanju bolova i poboljšanju vašeg zdravlja.

Ksenija Stevanovic

Tokom elektroterapije, možete očekivati da će Vam biti postavljene elektrode na kožu u blizini područja koje se tretira. Ove elektrode će biti povezane sa uređajem za elektroterapiju, koji će isporučiti različite vrste električnih impulsa kroz kožu i u mišiće.

Ovo može izazvati blagu trnce ili peckanje u području koje se tretira, ali ne bi smelo da bude bolno. Trajanje elektroterapije može varirati u zavisnosti od vrste terapije i specifičnih potreba pacijenta, ali obično traje oko 20-30 minuta.

Tokom tretmana, možete se opustiti i udobno se smestiti, dok terapeut prilagođava nivo stimulacije u skladu sa Vašim potrebama. Elektroterapija je neinvazivna i sigurna procedura koja se često koristi u fizioterapiji za ublažavanje bolova i poboljšanje funkcije mišića i zglobova.

Kako deluje Elektroterapija?

Galvanizacija

Elektoforeza lekova

Dijadinamičke struje

Interferentne struje

Transkutana električna nervna stimulacija (TENS)

Elektrostimulacija mišića

Kocove struje