Scan

Shockwave terapija

Line3

Šta je Shockwave terapija?

Shockwave terapija je inovativna metoda koja se koristi za lečenje raznih medicinskih stanja. Ova terapija koristi visokoenergetske zvučne talase koje se usmeravaju ka površini tela kako bi se postigao terapeutski efekat. Shockwave terapija se često primenjuje za ublažavanje hroničnih bolova u mišićima, tetivama i zglobovima, kao i za regeneraciju tkiva.

Trajanje i broj tretmana će se prilagoditi individualnim potrebama pacijenta. Shockwave terapija je neinvazivna i sigurna procedura koja može doneti značajno olakšanje i poboljšanje funkcionalnosti. U našem centru, naši stručni terapeuti primenjuju shockwave terapiju sa najnovijom tehnologijom kako bi Vam pružili najbolje rezultate.

Tokom shockwave terapije, možete očekivati da će terapeut koristiti poseban uređaj koji emituje visokoenergetske zvučne talase na problematično područje tela. Ovi talasi mogu izazvati blagu nelagodnost ili peckanje tokom tretmana, ali ne bi trebalo da bude bolno.

Trajanje tretmana obično traje između 10-15 minuta, a broj tretmana može varirati u zavisnosti od vrste povrede ili stanja koje se leči. Tokom tretmana, terapeut će se fokusirati na ciljano područje i prilagoditi intenzitet talasa prema Vašim potrebama.

Shockwave terapija je brza, neinvazivna i bezbedna procedura koja ima minimalne nuspojave. Nakon tretmana, možete osetiti olakšanje i poboljšanje simptoma tokom narednih dana. Vaš terapeut će Vam pružiti dodatne smernice i preporuke za post-tretmansku negu kako biste maksimizirali rezultate.

Kako deluje Shockwave terapija?

Smanjuje bol

Stimuliše stvaranje kolagena

Ubrzava obnavljanje tkiva i smanjenje mišića

Stimuliše metabolizam tkiva

Poboljšava lokalnu cirkulaciju

Razlaže kalcifikate u mišićima, ligamentima i tetivama