1971462

Masaža

Line3

Šta je Masaža?

Masaža je popularna terapija koja koristi manipulaciju mekih tkiva tela kako bi se postigao opuštajući i terapeutski efekat. Ova terapija ima brojne prednosti za zdravlje i dobrobit. Masaža može smanjiti stres, ublažiti napetost mišića, poboljšati cirkulaciju krvi i pomoći u oporavku od povreda.

Naši stručni terapeuti pružaju različite vrste masaže, uključujući sportsku, dubinskiu, terapijsku kao i relax masažu, prilagođavajući tretmane individualnim potrebama pacijenata. U našem centru, koristimo najbolje tehnike i kvalitetne prirodne ulja kako bismo vam pružili opuštajuće iskustvo. Iskusite sveobuhvatne koristi masaže i rezervišite svoju masažu kod nas danas.

Tokom masaže, možete očekivati da će terapeut primenjivati različite tehnike i pritisak na vaše telo, fokusirajući se na određene mišićne grupe i problematična područja. Masaža se obično izvodi na udobnom stolu ili stolici, dok ste vi delimično ili potpuno svučeni, prekriveni ručnikom ili prekrivačem radi očuvanja privatnosti.

Terapeut će koristiti ulje ili losion kako bi olakšao pokretljivost ruku i smanjio trenje prilikom masaže. Tokom tretmana, možete osetiti pritisak, pokrete glađenja, gnječenje i istezanje mišića. Osećaj može biti relaksirajući, ali takođe može biti malo neprijatan ako se pritiska na bolno područje ili mišićne napetosti.

Važno je komunicirati sa terapeutom o svojim preferencijama u vezi sa pritiskom i osećajima tokom masaže. Masaža je prilagođena vašim potrebama i ciljevima, i trebala bi vam pružiti osećaj relaksacije, smanjenje napetosti i poboljšanje opšteg blagostanja.

Kako deluje Masaža?

Smanjuje bol i napetost

Ubrzava krvotok i limfotok

Poboljšava elastičnost i regeneraciju kože

Usporava i produbljuje disanje

Ubrzava metabolizam i eliminaciju štetnih produkata

Podstiče probavu