Chiropractic (1)

Kineziterapija

Očekujte poboljšanu pokretljivost, povećanu snagu mišića i unapređenu fizičku funkcionalnost kako nastavljate sa kinezioterapijom.

Line3

Šta je Kineziterapija?

Kinezioterapija je terapijska metoda koja koristi specifične vežbe i pokrete kako bi se poboljšala funkcionalnost tela i rehabilitovala povreda. Ova terapija se prilagođava individualnim potrebama pacijenta i može se primeniti za različite svrhe, kao što su jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže, povećanje pokretljivosti i oporavak od povrede.

Kroz kinezioterapiju, terapeut će kreirati personalizovani program vežbi koji će se fokusirati na specifične ciljeve i potrebe pacijenta. Tokom sesija, terapeut će vam pružiti smernice i podršku, prateći vaš napredak i prilagođavajući vežbe kako bi se postigli optimalni rezultati. Kinezioterapija je sigurna i efikasna metoda koja može pomoći u obnovi funkcionalnosti tela i poboljšanju kvaliteta života.

Tokom kinezioterapije, možete očekivati aktivno učešće u različitim vežbama i pokretima pod vođstvom obučenog terapeuta. Terapijske sesije će biti prilagođene vašim specifičnim potrebama i ciljevima. Vaš terapeut će vas voditi kroz seriju vežbi koje ciljaju različite mišićne grupe, poboljšavajući snagu, fleksibilnost, ravnotežu i koordinaciju.

Mogu se koristiti različiti rekviziti kao što su elastične trake, lopte za vežbanje ili tegovi kako bi se povećala efikasnost vežbi. Intenzitet i trajanje vežbi će biti prilagođeni vašim trenutnim fizičkim sposobnostima i napretku.

Tokom terapije, terapeut će pažljivo pratiti vaše pokrete i pružiti povratne informacije i smernice kako bi se osigurala pravilna tehnika izvođenja vežbi. Očekujte poboljšanu pokretljivost, povećanu snagu mišića i unapređenu fizičku funkcionalnost kako nastavljate sa kinezioterapijom.

Kako deluje Kineziterapija?

Povećanje obima pokreta

Očuvanje i poboljšanje mišićne snage

Očuvanje i poboljšanje mišićne izdržljivosti

Uspostavljanje i održavanje neuromišićne kontrole

Održavanje ravnoteže

Održavanje i poboljsanje opšte kondicije