Programi

 • Postoperativna rehabiliitacija

  Nakon operacije, rehabilitacija je ključna faza oporavka. Pružamo sveobuhvatne programe rehabilitacije koji su prilagođeni individualnim potrebama pacijenata. Kroz kombinaciju fizikalne terapije, terapeutskih vežbi i manipulacija, radimo na smanjenju otoka, obnavljanju pokretljivosti i jačanju mišića. Naši stručni terapeuti prate Vas tokom celog procesa oporavka, pružajući podršku i vođenje kako bi se postigao optimalan rezultat. Naš cilj je da Vam pomognemo da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima što je pre moguće, uz smanjenje nelagodnosti i povećanje funkcionalnosti.

 • Rehalibitacija osoba sa neurološkim problemima

  Naš tim terapeuta pruža individualizovane programe vežbi i terapiju usmerenu na poboljšanje funkcionalnosti i kvaliteta života. Kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju i druge metode, radimo na jačanju mišića, obnavljanju motoričkih sposobnosti i povećanju samostalnosti. Naš cilj je da pomognemo pacijentima da prevaziđu izazove neuroloških stanja i postignu maksimalno moguće funkcionisanje u svakodnevnim aktivnostima.

 • Rehabilitacija nakon preloma, uganuća, isčašenja.

  Prilikom različitih vrsta povreda, kao što su prelomi, uganuća ili iščašenja, dolazi do oštećenja kostiju, mišića, ligamenata i drugih tkiva. Pored fizikalne terapije, izuzetno je važno raditi i kineziterapiju, odnosno vežbe koje će omogućiti pacijentu da se što brže vrati svakodnevnim aktivnostima. Uz pomoć terapeuta, rešićete se kontraktura i bolova u zglobovima, kao i atrofičnih mišića koji često predstavljaju problem nakon dužih perioda imobilizacije. Kineziterapija je ključni deo rehabilitacije koji će vam pomoći da povratite funkcionalnost i smanjite komplikacije nakon povrede.

 • Rehabilitacija nakon sportskih povreda

  U našem centru za rehabilitaciju, pružamo stručnu podršku i individualizovane programe vežbi kako bismo pomogli sportistima da se oporave od povrede. Kombinacija fizikalne terapije, kineziterapije i specifičnih vežbi za jačanje mišića i ligamenata cilja na obnavljanje pokretljivosti, povećanje snage i stabilnosti, i smanjenje rizika od ponovnih povreda.

 • Vežbe za jačanje mišića lumbalnog dela kičme

  Lumbalna kičma, donji deo leđa, često može biti podložna bolovima, posebno kod osoba koje vode sedentarni način života ili imaju loše držanje tela. U VitaPhysio centru nudimo efikasne vežbe za lumbalnu kičmu koje ciljaju jačanje mišića donjeg dela leđa, povećanje stabilnosti i smanjenje bola. Naši terapeuti će vas voditi kroz individualni program vežbi prilagođen vašim potrebama i stanju kičme, kako biste postigli olakšanje i poboljšali funkcionalnost lumbalne kičme.

 • Vežbe za jačanje mišića vratnog dela kičme

  Cervikalna kičma je područje koje često može biti podložno bolovima i nelagodnostima usled nepravilnih položaja, napetosti mišića ili drugih faktora. U VitaPhysio centru nudimo specijalizovane vežbe za jačanje mišića cervikalne kičme i poboljšanje njene pokretljivosti. Naši stručni terapeuti će vam pružiti individualni program vežbi koji će vam pomoći da se oslobodite bola, smanjite napetost i poboljšate funkciju cervikalne kičme.

 • Individualne i grupne vežbe za starije osobe

  Sa godinama, telo stari, mišići slabe, zglobovi se troše, a cirkulacija usporava. Fizička aktivnost, odnosno vežbanje, predstavlja najbolji način održavanja tela na određenom nivou. Tokom vežbanja, mišići postaju aktivni, cirkulacija se ubrzava, zglobovi se bolje ishranjuju, a Vaše telo održava kondiciju. U našoj ambulanti možete raditi sa terapeutom individualne ili grupne vežbe koje se prave u skladu sa Vašim mogućnostima i opštim stanjem organizma.

 • Individualne i grupne vezbe za decu

  Individualne i grupne vežbe za decu su programi vežbi koje se koriste za jačanje oslabljene muskulature i ispravljanje deformiteta kičme i stopala. Ove vežbe pridonose pravilnom rastu i razvoju dece. Mogu biti individualne, gde terapeut vežba sa jednim detetom, ili grupne, gde se pravi program vežbi za decu koja vežbaju u grupi od troje uz stalni nadzor terapeuta.